Юни
30 вторник

Фестивал на народната носия "От раклата на баба"

вт, Юни 30, 2020 -
село Кутово, Община Видин

Описание

Във видинското село Кутово за четвърта година ще се проведе фестивалът на народната носия „От раклата на баба”. В него се включват самодейни състави от цялата Видинска област. Традиционният фестивал събира все повече почитатели.По време на събитието се провежда конкурс за автентична народна носия от Златорожието. Освен демонстрация на народни носии, жителите на село Кутово организират богата кулинарна изложба, приготвяне на качамак на живо и вкусни местни гозби.  представят богата кулинарна изложба с вкусни местни гозби и показаха на живо как се приготвя качамак.

Във фолклорната  програма се изявяват самодейци от читалищата от съседните села – Антимово, Каленик, Капитановци, Кошава, Покрайна, Сланотрън, Винарово, Неговановци, Ясен и други. Всички получават награди и грамоти, а най-малките участници получават и занимателни игри подарък.
Фестивалът „От раклата на баба“ се провежда с подкрепата на община Видин, а неговата цел е да се съхранят народните традиции, както и да се запазят местните обичаи в Златорожкия край.

Още събития

Може би ще посетите

Няма резултати