Фестивал на пекарството и сладкарството Mish Mash Sweet Fest

2021Неопределена през
Февруари
Зала „В парка“ (над кино Люмиер) (карта)

За трети път на Свети Валентин и Трифон Зарезан  се провежда Фестивал на пекарството и сладкарството, който събира на едно място близо 30 от най-добрите производители в бранша. Бутикови сладкарници, шоколатерии, пекарни и винарни ще представят най-добрите си предложения. В продължение на два дни посетителите имат възможност да опитат най-добрите образци на сладкарството и пекарството, да занесат в къщи любимите лакомства или да ги опитат на място. Български и чуждестранни производители на вино ще представят пред публиката своите най-добри вина, много от които ще могат да се опитват на място под формата на специална дегустация.

В залата освен щандове на изложителите ще има кът за хранене, където гостите ще могат да се нахранят и на мига да се потопят в любимото удоволствие за сетивата. Разнообразната и прецизна селекция на участниците гарантира задоволяване на всички вкусове – от класически образци на френската и италианска сладкарска традиция, през различни технологии за заквасване на хлебни изделия до постни и вегански специалитети. Макарони, торти, къпкейкове, марципани, шоколадови бонбони, кифлички, козунаци, баници, сладоледи и разбира се – вино.
И в двата дни ще има демонстрации и открити уроци по сладкарство и готварство, по месене на хляб от някои от най-изтъкнатите фуд блогъри, майстор-готвачи или любители гастрономи у нас.

Подобни събития
Разгледайте