Община Бургас

Фестивал на рибата и виното – Бургас 2021

2022Неопределена през
Септември
Експозиционен център "Флора" - Бургас (карта)
ВХОД
СВОБОДЕН

Традиционният Фестивал на рибата и виното в Бургас бележи началото на риболовния сезон и забавлява бургазлии и гостите на града през септември на Площад „Тройката“!
Невероятни кулинарни щандове, на които гостите могат да се насладят на прясно уловена рибка, приготвена от най-добрите майстори и 10 метров бар със специална селекция от най-добрите български вина очакват посетителите. Вечерни концерти с незабравими български гласове ще поддържат духа и доброто настроение.

Фестивалът на рибата и виното ще обогати есенния културен календар на града със специално подбрани кулинарни изкушения и събития. Фестивалната зона ще събере на едно място кулинарни шатри на някои от най-добрите бургаски морски заведения, а готвачите им ще приготвят пресни морски деликатеси директно пред посетителите.

Всеки, който чувства себе си кулинар, ще може да вземе участие в конкурсите за любители, а ако имате малко повече опит в кухнята, можете смело да се впуснете и в конкурса за „Най-вкусна рибена чорба“.
Селектирани изби от цялата страна ще представят най-добрите си вина, допълнени със съвети какво вино с каква храна трябва да съчетаваме.

В края на всеки фестивален ден сме приготвили атрактивни концерти и прожекции на филми с морска тематика.

Подобни събития
Разгледайте