Септември
13 петък

Фестивал на рибата и виното, Бургас

пт, Септември 13, 2019 - нд, Септември 15, 2019
площад Тройката, Бургас, Община Бургас

Описание

Традиционният Фестивал на рибата и виното в Бургас бележи началото на риболовния сезон и забавлява бургазлии и гостите на града в началото на октомври на Площад „Тройката“!.
Невероятни кулинарни щандове, на които гостите могат да се насладят на прясно уловена рибка, приготвена от най-добрите майстори и 10 метров бар със специална селекция от най-добрите български вина очакват посетителите.
Вечерни концерти с незабравими български гласове ще поддържат духа и доброто настроение.

Фестивалът на рибата и виното ще обогати есенния културен календар на града със специално подбрани кулинарни изкушения и събития.
Фестивалната зона ще събере на едно място кулинарни шатри на някои от най-добрите бургаски морски заведения, а готвачите им ще приготвят пресни морски деликатеси директно пред посетителите.
Всеки, който чувства себе си кулинар, ще може да вземе участие в конкурсите за любители, а ако имате малко повече опит в кухнята, можете смело да се впуснете и в конкурса за „Най-вкусна рибена чорба“.
Селектирани изби от цялата страна ще представят най-добрите си вина, допълнени със съвети какво вино с каква храна трябва да съчетаваме.

В края на всеки фестивален ден сме приготвили атрактивни концерти и прожекции на филми с морска тематика.

На 13 септември музикалната програма е поверена на „Обратен ефект“ и бургаската група „Силует“. Музикантите от морския град скоро не са свирили пред родна публика и ще се съберат специално за фестивала.

На 14 септември на сцената ще се качат група P.I.F. и Miry (Мирян Костадинов), който смело превзема музикалните класации с авторските си парчета. Димо Стоянов и компания пък ще ни изпълнят най-доброто от репертоара си, както и най-новите си парчета.

Последният фестивален ден – 15 септември, е посветен на някои от най-емблематичните български изпълнители. От сцената на фестивала ще прозвучат част най-обичаните песни на Тоника СВ и момчето, което говори с морето – Панайот Панайотов.

Галерия

Още събития

Може би ще посетите
сб, Октомври 12, 2024
с. Лозен, София