Юли
27 събота

Фестивал на рибата и рибаря, с. Остров

сб, Юли 27, 2019 - сб, Юли 27, 2019
село Остров, Оряхово, Оряхово

Описание

Фестивалът на рибата и рибаря в дунавското село Остров, близо до гр. Оряхово, се организира за четвърта поредна година на 27 юли 2019 г. В програмата е предвидена кулинарна изложба на тема „Рибата на нашата трапеза“ с традиционни рибния ястия, кулинарно състезание за „Майстори готвачи“, музикална програма подготвена от самодейни танцови състави от различни населени места.
Поредното издание на фестивала на рибата и рибаря тази година е посветено на дунавската мряна.
Общината в Оряхово кани всички, които обичат риба или просто искат приятна разходка, да се присъединят. Село Остров се намира на близо 100 км от гр. Враца в посока Оряхово, до границата с обл. Плевен.

Организаторите от Кметство Остров и читалище „Развитие – 1903“ обещават отново да има от традиционната рибена чорба на баба Ванче.

Предвидена е и кулинарна изложба „Рибата на нашата трапеза-традиции и новаторство“, в която участниците трябва да приготвят стари рецепти с риба под формата на модерни кулинарни шедьоври. Жури ще дегустира и оцени произведенията им. Темата на надпреварата „Майстори-готвачи“ ще бъде мостът между поколенията в приготвянето и спомена за рецептите. Ути Бъчваров ще ръководи готвене под надслов „Бабините гозби – вкусът на нашето детство“, в което мама, баба и внуче ще приготвят рибни специалитети.

Началото на събитията е от 10 часа. Народният изпълнител Светлин Миланов и ансамбъл „Мездра“ ще развеселяват готвачи и гости.

Още събития

Може би ще посетите
пт, Юни 21, 2024
Парк "Бедечка", Стара Загора