Юни
26 събота

"Фестивал на розата" 2021 - Пловдив

сб, Юни 26, 2021
Пловдив, къща "Хиндлиян" в Стария град

Описание

Най-мощният глас в Книгата на Гинес – певицата Смиляна Захариева, ще поведе празнично шествие от пл. „Стефан Стамболов” до къща „Хиндлиян” в Стария град на 26 юни от 11 ч. С него ще бъде открит фестивалът „Празник на розата”, който ще се проведе в събота и неделя в знаковата къща в Стария град.

Заедно със Смиляна през цялата Главна ще преминат танцьори от ансамбъл „Тракия” с красива арка от рози, 15 гайдари от оркестъра на ансамбъл „Еподай”, фолклорния ансамбъл „Куклици” и вокална група „Бамбини”.

По време на двудневния фест ще има поредица атракции. В двора на къщата ще има базар а традиционни производители на продукти от рози, ще има и различни демонстрации.

В първия ден веднага след шествието в „Хиндлиян” ще има и концерт. Ще бъде открита и изложба, която разказва за първата розоварна в България на Еньо Бончев, отворила врати през 1909 г., която  и до днес работи в с. Търничени.

Една от най-големите атракции ще бъде уникалната инсталация „Цветна порта във времето”, украсена с рози, където всички посетители ще могат да се снимат.

Абонирайте се за месечен и седмичен бюлетин на Фестивалите в България!

Можете и да ни последвате във Facebook , Instagram и Twitter

Още събития

Може би ще посетите
нд, Юни 23, 2024
Банско