Септември
11 петък

Фестивал на розовия домат 2020

пт, Септември 11, 2020 - нд, Септември 13, 2020
Quartal Food Park - София, София

Описание

Фестивалът на розовия домат в София ще се проведе на 11 септември. Заповядайте на 4-тото издание на 11,12 и 13-ти септември, всеки ден от 11 до 22 часа. Тази година ще се присъединим към Quartal Food Park, където вкусната и качествена храна намира своя дом на открито.

По време на тридневния ни маратон ще можете да опитате както авторски доматени ястия и напитки, така и други вкуснотии, приготвени от шеф готвачите на МЕТРО Академия Юри Велев и Веселин Дойков, които умело съчетават традиционния български вкус с модерната кулинария.
На 12-ти септември, събота от 12 часа ще можете да си припомните аромата и вкуса на домашната лютеница и дори да участвате в приготвянето й!
Шеф Юри Велев ще направи за вас кулинарна демонстрация и ще ви посвети в тайнството на домашната лютеница и разнообразието от рецепти.
В същия ден от 13 до 14 часа сме подготвили занимание за най-малките посетители на фестивала – детска карвинг работилница. Децата ще имат възможност да развихрят въображението си и след това да похапнат здравословните си зеленчукови творения.

За поредна година МЕТРО събира на едно място производители на розови домати и уникални български земеделски продукти, създатели на автентични български сирена, популярни шеф готвачи и майстори на традиционна българска кулинария.

Фестивалът ще ви предложи възможността да опитате уникални доматени ястия, подготвени от най-добрите софийски готвачи и ресторанти! Фермерският пазар по време на Фестивала ще представи най-добрите производители на розови домати!

 

Още събития

Може би ще посетите
сб, Октомври 12, 2024
с. Лозен, София