Април
19 петък

Фестивал на светлината Lummix, Пловдив

пт, Април 19, 2019 - сб, Април 20, 2019
Пловдив, квартал Столипиново, Цар Симеонова градина, Пловдив

Описание

Фестивал на светлината Lummix 2019 ще представи в рамките на два дни през април едно незабравимо приключение в света на светлиното изкуство. Изданието през 2019 представя третия заключителен етап от тригодишния проект ЛУММИКС, който преобразява различни публични пространства в Пловдив чрез художевствени намеси, използващи светлината като средство за художествено изразяване. Проектът цели да се превърне в традиционен за град Пловдив.

Настоящето издание фокусира събитието в Цар Симеоновата градина, която ще се превърне в разказвач на приказки от светлина с инсталациите на художниците: Кристина Морено /КАЛМА/, Севдалина Кочевска, Лора Пармакова, Цветелина Ангелова, Осман Юсеинов, Маргарита Минкова и Ванина Хорба, Емил Mиразчиев, ArtToday Lab, ученици от Национално училище за музикално и танцово изкуство „Добрин Петков“.

Събитието е част от програмата на Пловдив- Европейска столица на културата 2019, организирано от Art Today Пловдив.Две седмици преди грандиозния ден, младежи от квартал Столипиново подготвят цялата инсталация за осветлението, за да може всички посетители да му се насладят. Благодарение на техните усилия през октомври ще имате възможността да видите вече интегриранта комбинация между музика, светлина и танци.

 

Галерия

Още събития

Може би ще посетите
пт, Юни 21, 2024
Парк "Бедечка", Стара Загора