Май
09 четвъртък

Фестивал на светлините за Деня на Европа

чт, Май 09, 2019 - пт, Май 10, 2019
пл. Стефан Стамболов - гр. Пловдив, Пловдив

Описание

„Фестивал на светлините“ гостува за първи път в България за Деня на Европа 2019. Ще отбележим празника в два поредни дни – на 9 и 10 май, със светлинно и звуково шоу в Европейската столица на културата за 2019 г. Пловдив.

В годината на европейските избори шест арт инсталации ще пречупят вечно актуалната тема за правото ни на избор през античната история и богатото световно културно наследство, като преплетат минало и настояще.

3D филм на тема „Заедно избираме нашето бъдеще“ ще бъде прожектиран върху емблематична сграда в центъра на Пловдив (на площад „Стефан Стамболов“) и ще бъде съпроводен със серия от статични арт проекции в центъра на града:
– на сградата на Община Пловдив;
– светлинни инсталации в Цар Симеоновата градина;
– около водната каскада по стълбите на ул. „Ангел Букурещлиев“;
– на Античния стадион на Филипопол.

На 9 и 10 май от 21.30 ч. жителите и гостите на Европейската столица на културата за 2019 г. ще могат да видят как някои от най-красивите фасади в центъра на града „оживяват“ под цветните светлини на завладяващо 3D мапинг шоу и пет светлинни инсталации. Достъпът до спектакъла и инсталациите ще бъде свободен. За да могат всички желаещи да станат част от празника, 3D филмът ще бъде излъчен няколко пъти в двете вечери.

Шоуто ще може да бъде гледано на живо от 21.30 ч. на 9 май на интернет страницата на Европейския парламент в България www.europarl.bg

Още събития

Може би ще посетите

Няма резултати