Май
19 събота

Фестивал на средновековните традиции, бит и култура "Калето"

сб, Май 19, 2018 - нд, Май 20, 2018
Археологически комплекс "Калето", гр.Мездра, Мездра

Описание

На 19 и 20 май 2018 година в Археологически комплекс „Калето“ град Мездра, ще се проведе за четвърти пореден път „Фестивал на средновековните традиции, бит и култура „Калето – Мездра 2018“.

Във фестивала ще вземат участие групи за исторически възстановки и свободни реконструктори от цялата страна.

Участниците във фестивала разполагат своите станове и лагери в пределите на археологическия комплекс и представят на посетителите късноантичните и средновековните бит и култура с реплики на автентични облекла, оръжия, въоръжение и снаряжение, юрти, шатри и павилиони, ще предлагат дегустация на храни и напитки, монетосечене, металопластика, стрелба с лък и много други отминали от нашето време средновековни занимания. Ще пресъздадат късната античност, ранното и късно средновековие по нашите земи, включително и нашите съседи и дългогодишни противници на бойното поле – ромеи. Ще разкажат, покажат и дискутират късноантични, ранно и късно средновековни облекла и въоръжение в специални демонстрации.

Заповядайте, очакваме ви на 19 май от 10.30 часа в Археологически комплекс „Калето“ град Мездра, фестивалът продължава до 13.00 часа на 20 май.

Галерия

Още събития

Може би ще посетите