Септември
04 петък

Фестивал на старите занаяти и изкуства - Созопол

пт, Септември 04, 2020 - вт, Септември 08, 2020
Етнографски музей, Созопол, Созопол

Описание

За трета поредна година в Созопол ще се проведе АРТ Изложба- базар „Фестивал на старите занаяти и изкуства 2020“. Той започва от днес и ще покаже красотата, блясъка и непреходността на българските занаяти и изкуства. Ще ги представят гостуващи приложници, занаятчии, дизайнери.
Майстори от цялата страна ще представят най- доброто от творчеството си, а най- любопитните посетители ще могат да се включват в демонстрационните работилнички.

„Старите майстори – традиции и занаяти от извора“ е мотото на фестивала, който се провежда в Етнографския музей в Созопол навръх Деня на Съединението на Княжество България и Източна Румелия – 6-ти септември. Автори, фирми и творчески обединения имат възможност да презентират, демонстрират и предложат дизайнерски, ръчно изработени и уникални произведения в широкия спектър на българските занаяти и иновативни техники.

На чаша вино, посетителите ще могат да се насладят на старите занаяти и сами ще се включат в изработването на различни предмети под вещото ръководство на майсторите.

 

Още събития

Може би ще посетите
пт, Юни 21, 2024
Парк "Бедечка", Стара Загора