Юли
27 четвъртък

Фестивал на творческите занаяти и изкуства

чт, Юли 27, 2017 - нд, Юли 30, 2017
ул. „Хан Аспарух“ – пред СУ „Никола Й. Вапцаров“ или сградата на Общината, Царево

Описание

От 27-ми до 30-ти юли 2017г. Община Царево организира Фестивал на творческите занаяти и изкуства. Фестивалът ще се проведе на ул. „Хан Аспарух“ в Царево – пред СУ „Никола Й. Вапцаров“ или пред сградата на Община Царево.

Уникална творческа атмосфера и съпътстваща музикално-артистича програма Ви очакват в рамките на второто издание на творческия фестивал. Фестивалното пространство пред Общината ще събере 15 шатри по 9кв. м. за всяка или общо за търговия с хендмейд бижута, сувенири, глинени съдове и др. – 135кв. м. Позволява максимум по двама участника в шатра.

В рамките на тазгодишното издание на събитието ще има няколко дейности:

Дейност 1: организирани изложения на художествените, приложни изкуства и занаяти. Участници могат да са художници, приложници, занаятчии, майстори и фирми, които представят свои подаръчни стоки – играчки, сувенири, украси и т.н.

Дейност 2: търговия с изработени ръчно стоки като сувенири, картини, бижута, играчки и други. Търговията и изложенията ще се провеждат паралелно.

Дейност 3: работилници за ръчна изработка на сувенири, играчки, бижута и др. Тук участниците от изложенията в дейност 1 ще могат да импровизират с работилнички, за да покажат своето изкуство. Гостите на фестивала ще имат възможността да опитат да усвоят показания им занаят и да изработят нещо със собствените си ръце.

Дейност 4: е забавна Шоу програма с много музика и импровизирани концерти. Всеки артист е добре дошъл да покаже таланта си на сцената на Фестивала на творческите занаяти и изкуства.

Имащите желание да участват трябва да подадат заявление по образец в Община Царево – фронт-офис, както и документи, които удостоверяват правото на участие (напр. регистрация по закона за занаятите и регистрация за занаятчийско предприятие, майсторско свидетелство, документ от Регионална занаятчийска камара и други).

Тъй като местата са ограничени, участниците ще бъдат избирани от специално сформирана комисия, която ще следи и избегне представянето на едни и същи приложни изкуства и занаяти. Демонстрациите, идеите и всички културни изяви е необходимо да се съгласуват с Община Царево. Наема на шатра 3х3м (9кв.м.) е 20лв./ден, а за шатра 1,5х3м (4,5кв.м.) – 10лв./ден.

Повече информация за фестивала ще откриете ТУК или 0590/ 550 30; 0590/ 550 29.

resize
U1_car331

-zanaiati

 

Още събития

Може би ще посетите