Май
31 Неделя

Фестивал на Трабанта, с. Българево

нд, Май 31, 2020 -
село Българево, Каварна

Описание

Каварненското село Българево е домакин на Фестивал на Трабанта, който се провежда на площада  в селотов края на юни.

Организатор на мероприятието е немският Трабант Клуб – “Траби Фамилия Берлин“ и по-точно един от неговите членове, избрал да живее в китното каварненско село. „Трабантфеста“ се проведе за първи път през 2019 година, но идеята е да се превърне в традиция.

Участват различни модели Трабант от цялата страна – такива, които са запазили оригиналния си вид от своето производство, тунинговани, както и  пикапи, пригодени за камионетки за бързо хранене. Сред най-интересните автомобили са няколко кабрио трабанта, легендарното жълто возило от скечовете на „Тутурутка” и единствените в България товарен трабант и военен „Кюбел”.

Трабантът има почитатели по целия свят. За повечето източногерманци той беше мечтана кола, а за западногерманците – повод за вицове и закачки.

Поддържането на Трабант в отлично състояние е скъпо удоволствие, тъй като трудно се намират резервни части. Въпреки известния си прякор “картонената кутия”, каросерията на Трабанта е направена от изкуствения материал дуропласт, който на практика не корозира.

Фестивалът привлича множество любители, собственици, привърженици и фенове на марката “Трабант“, на който ще имат възможност и свободно време за обмен на  обща информация. Събитието предлага множество приятни изненади и положителни емоции.

Още събития

Може би ще посетите

Няма резултати