Юни
19 събота

Фестивал на традиционните местни занаяти и ястия „Бабина душица“ - Монтана

сб, Юни 19, 2021
Монтана, Градската градина

Описание

Фестивалът на традиционните местни занаяти и ястия „Бабина душица“ отново e включен в програмата за Празника на Монтана – Свети Дух. Фестивалът ще се проведе на 19 юни (събота) след 10 часа в Градската градина.

След едногодишно прекъсване организаторите са събрали нови сили и нови идеи, с които да предизвикат любопитството.

Очаква се в приготвянето на специалитети да участват поети и писатели като Стоян Николов – Торлака, Георги Костодинов, Цветан Дочев – Дедо Скръц, Ели Лозанова, Ваня Минева, Катерина Хапсали, Яна Кременска, Любомир Йорданов, Бисер Тошев.

Читалищата от селата Долна Вереница, Д-р Йосифово, Долно Белотинци, Славотин, Николово, Стубел, Мала Кутловица и Горно Церовене ще подготвят изложба с дегустация на традиционни местни храни. Тя ще се открие в 12 часа. В ранния следобед – в интервала 13:30 – 14 часа, жури под ръководството на кмета Златко Живков ще дегустира приготвените храни и ще раздаде награди. След това всички гости на фестивала ще имат възможност да опитат ястията.

В организацията на събитието се включва и Клубът на любителите на кафе и дебели книги, а Община Монтана осигурява продуктите и оказва логистична подкрепа на събитието.

Абонирайте се за месечен и седмичен бюлетин на Фестивалите в България!

Можете и да ни последвате във Facebook , Instagram и Twitter

Още събития

Може би ще посетите
нд, Юни 23, 2024
Банско