Септември
01 събота

VIII Фестивал на хартиените фенери

сб, Септември 01, 2018 - сб, Септември 01, 2018
пл. "Възраждане", гр. Габрово, Габрово

Описание

 За 8-ма поредна година предстои фестивалът на хартиените фенери, с който се изпраща лятото по необикновен начин с концерт, огнено шоу и народни танци. Мястото на събитието на 1-ви септември (събота) е пред Община Габрово точно в 20:00 часа.
Фестивалът на Хартиените фенери в Габрово се провежда ежегодно в първата събота от месец септември. Първото му издание е през 2011 г., а негови инициатори са габровците Антослав Илиев и Венци Ангелов. Фестивалът няма съзтезателен характер, а идеята му е да разчупи еднообразието по един красив и вълшебен начин.
Малко преди слънцето да залезе напълно, стотици участници палят и пускат едновременно във въздуха своите летящи фенери. Небето се обсипва със стотици красиви хартиени фенери, които се издигат бавно нагоре докато се превърнат в малки светещи точки, приличащи на звезди. Ефектната музика по време събитието засилва допълнително изживяването.

По традиция вечерта завършва с хоро на мегдана, а организаторите обещават много изненади, които ще се пазят в тайна до последно.

Галерия

Още събития

Може би ще посетите
пт, Юни 21, 2024
Парк "Бедечка", Стара Загора