Април
01 сряда

Фестивал на хумора и сатирата "Колкото хора, толкова умове", с. Скрът

ср, Април 01, 2020 - ср, Април 01, 2020
читалище „Антон Попов”, с. Скрът, Община Петрич

Описание

Скрът остана без празник на шегата.

След малко в петричкото село Скрът трябваше да започне Фестивал по надлъгване по повод 1 април – Ден на хумора и шегата. Да, ама не. Не и тази година. Традицията, която е от десетки години, е нарушена заради разпространението на коронавируса. „Трябва да мислим първо за здравето си. Нека отмине тази епидемия, после можем да мислим за празник на веселието. Сега има много по-важни неща за всички нас. Здравето на хората е най-важно”, каза кметът на Скрът – Валентин Заеков.

Стотици самодейци се надлъгваха през годините на днешната дата тук. Населеното място ставаш столица на смеха. Стотици мъже, жени и деца ще участваха в традиционната надпревара по надлъгване под мотото „Колкото хора – толкова умове”. Интерес към събитието проявяваха и самодейци от Северна Македония. Шоуто на самодейците се провеждаше в залата на Народно читалище „Антон Попов”, където седящите места са само 240, винаги бе пълно и с правостоящи. В надлъгването участваха и мъдреците от прочутата Скрътска академия. Любезните домакини обаче винаги си правеха отвод от участие в класирането. Причината бе точно известната „Скрътска академия“, която няма как да не осигури първото място за тукашните участници.

Фестивалът на хумора и сатирата се организира от читалище „Антон Попов”, с. Скрът. Провежда се на 1 април – Деня на шегата. Ведър и весел празник, който събира участници от цялата община. По време на фестивала можете да усетите народното остроумие и творческия заряд на местното население.

Още събития

Може би ще посетите