Юни
08 петък

Фестивал на цацата

пт, Юни 08, 2018 - нд, Юни 10, 2018
гр.Кранево, Кранево

Описание

Събитието е нова инициатива от 2016 г., но амбициите на организаторите са да стане традиционен морски фестивал за Северното черноморие.

По традиция ще се приготви и раздава кметска чорба. Миналата година кмета Румен Николов приготви 3 казана с рибена чорба, но те не стигнаха да я опитат всички жители. Тази година той обещава 5 казана от по 100 литра, като остава верен на рецептат и чорбата ще бъде приготвена от 9 вида риба.

През трите фестивални дни в заведенията и капанчетата в Кранево ще се предлага цялото разнообразие морски дарове. Очакват ни и много кулинарни шоу програми, музика, демонстрации и атракции.

Благодарение на фестивалните дейности, които сме предвидили, целта ни е да привлечем най-вече български туристи, активни хора, които желаят да се забавляват със своите приятели, семейства и деца.

Фестивалът ще се разгърне на територията на с.Кранево в няколко основни локации. Там във времето и пространството, ще бъдат изявени тематични събития – концерти, танцови спектакли, лятно кино, игри, надпревари, кулинарни демонстрации, конкурси.

На Главната сцена ще се качат популярни български изпълнители и състави, а в събота сме ви подготвили специална изненада! Програмата започва в петък и ще завърши в неделя.

В зоната на Северния плаж ще бъде обособена специална Фестивална зона. В нея ще бъдат задоволени всички кулинарни капризи на морска тематика. В изградени за фестивала шатри, част от най-добрите готвачи в Кранево ще готвят на живо пред вас. Очакват ви стотици литри Шуменско пиво и тонове прясна Цаца!

В детската зона програмата ще продължи през целия уикенд, а допълнителните забавления по време на фестивала, може да откриете в пълната програма.

Галерия

Още събития

Може би ще посетите
сб, Октомври 12, 2024
с. Лозен, София