Октомври
19 събота

Фестивал на шлагерната песен „Цепелина” - гр. Бяла Слатина

сб, Октомври 19, 2019 - сб, Октомври 19, 2019
Читалище „Развитие-1892” , Община Бяла Слатина

Описание

Община Бяла Слатина и Народно читалище „Развитие – 1892“ канят на XII издание на фестивала на шлагерната песен „Цепелина“. Той ще се проведе на 19 октомври /събота/ от 10 часа.

Почитателите на старата градска песен могат да се забавляват с изпълненията на певчески колективи от различни градове по време на фестивала. Събитието връща към колоритната атмосфера от преди повече от 80 години, когато преминаването на граф Цепелин изпълва с трепет и любопитство всички.

Почитателите на старата градска песен могат да се насладят на изпълненията на певчески колективи от различни градове по време на фестивала на шлагерната песен „Цепелина“. Събитието връща към колоритната атмосфера от преди повече от 80 години, когато преминаването на граф Цепелин изпълва с трепет и любопитство всички. Той се превръща в емблема на проявата с изображението на летателното устройство, както и с песента, написана за него и паметния момент.
„Граф Цепелин”, популярна и като „Песен за граф Цепелина”, винаги звучи по време на фестивала на белослатинското читалище „Развитие – 1892”. Читалището е съорганизатор заедно с Община Бяла Слатина на форума за шлагерна песен. На него оживява традицията на фестивала-преглед на популярните и неувяхващи стари градски песни, които се възражда от забравата.

Още събития

Може би ще посетите
пт, Май 10, 2024
Пловдив