Юли
13 събота

Античен фестивал Нике - играта и победата, с. Никюп

сб, Юли 13, 2019 - чт, Юни 13, 2019
Археологическия резерват „Никополис ад Иструм“ до с.Никюп , Велико Търново

Описание

Единствената по рода си историческа възстановка, посветена на ранната и късната Античност, която се провежда на територията на община Велико Търново . Основната цел на организаторите е да се популяризира уникалният Археологически Резерват Никополис ад Иструм и да се демонстрира пред зрителите, един малко познат период от историята , по атрактивен и образователен начин.
Събитието е част от културния календар на Община Велико Търново за 2019 година и още от първото си издание насам, се радва на голям интерес.

И в ІV-то издание на Античния римски фестивал „Нике-играта и победата” ще участват групи от България и съседни страни. Организира се занаятчийски пазар, ателиета за демонстрации на римски настолни игри, римска мода, прически и кухня, игра с публиката. Пресъздава се основаването на града – ритуали, римо-дакийски войни: демонстрация на екипировка, бойни построения и битки, римски процес, робски пазар и гладиаторски боеве. Прави се възстановка на посрещането на император Каракала и демонстрация на Спортни игри, учредени от Каракала .
Преди този фестивал на 1 и 2 юни може да посетите и първия „Средновековен фестивал в Мезек“ 2019, който в рамките на два дни в уникалната средновековна крепост до Свиленград в село Мезек ще покаже бита, традиициите, изкуството и бойни техники през Средновековието.

 

Галерия

Още събития

Може би ще посетите