Август
31 сряда

Фестивал „Патиланско царство“ - Габрово

ср, Август 31, 2022 -
парк „Майчина грижа“, Мол Габрово, Община Габрово

Описание

Поредното издание на фестивала „Патиланско царство“ се провежда в началото на новата учебна година и по повод рождения ден на Ран Босилек. Фестивалът дава възможност за забавление и радостно преживяване. Най-добрите в състезанията, игрите и сценичните изненади получат специални награди, предоставени от МОЛ-Габрово, като домакин на фестивала.

Читалище „Будителите 2017“ кани деца и ученици от всички детски и учебни завдения, заедно с техните семейства, да се забавляват заедно, да излъчат свой патилански отбор, който да представи тяхното училище или детска градина с най-добрите училищни практики и извънкласни занимания. По време на фестивала могат да покажат какво умеят и какво постигат, как се изявяват и как се забавляват. Поощрява се представянето на участниците – чрез сценични изяви и презентации, да бъде поднесено със средствата на хумора и сатирата. Тази весела извънклансна форма за изява на деца и ученици е в областта на спорта, изкуствата, точните науки, технологиите, фолклора и занаятите. Участващите деца могат да се присъединят и към инициативата за книги „Донеси, дари, помогни, „Караоке“ с любими песни, Ревю на домашни любимци. Мотото на празника остава „Смел патиланец бъди!“
На 26 септември 2019 година се навършват 133 години от рождението на Генчо Негенцов, познат на всички с псевдонима Ран Босилек.

Още събития

Може би ще посетите