Септември
29 събота

Фестивал „Патиланско царство“, Габрово

сб, Септември 29, 2018 - сб, Септември 29, 2018
парк „Майчина грижа“, Мол Габрово, Община Габрово

Описание

Четвъртото издание на фестивала „Патиланско царство“ е с два акцента тази година: „Книгата, като извор на знание и духовно богатство“ и „Габрово, царство на смеха“. В началото на новата учебна година и по повод рождения ден на Ран Босилек, фестивалът „Патиланско царство“ е възможност за забавление и радостно преживяване. Най-добрите в състезанията, игрите и сценичните изненади ще получат специални награди, предоставени от МОЛ – Габрово като домакин на фестивала.

Читалище „Будителите 2017“ кани деца и ученици от всички детски и учебни завдения, заедно с техните семейства, да се забавляват заедно, да излъчат свой патилански отбор, който да представи тяхното училище или детска градина с най-добрите училищни практики и извънкласни занимания. По време на фестивала могат да покажат какво умеят и какво постигат, как се изявяват и как се забавляват. Поощрява се представянето на участниците – чрез сценични изяви и презентации, да бъде поднесено със средствата на хумора и сатирата. Тази весела извънклансна форма за изява на деца и ученици е в областта на спорта, изкуствата, точните науки, технологиите, фолклора и занаятите. Участващите деца могат да се присъединят и към инициативата за книги „Донеси, дари, помогни, „Караоке“ с любими песни, Ревю на домашни любимци. Мотото на празника остава „Смел патиланец бъди!“

На 26 септември 2019 година се навършват 133 години от рождението на Генчо Негенцов, познат на всички с псевдонима Ран Босилек.

Още събития

Може би ще посетите
пн, Септември 30, 2024
София, София