Август
27 петък

Фестивал "Танцови маршрути" - Варна

пт, Август 27, 2021 - нд, Август 29, 2021
Варна, Варна

Описание

Последният уикенд на лятото ще бъде танцов! На 27 август ще бъде открито третото издание на фестивала за съвременен танц „Танцови маршрути“, чиято мисия е да бъде споделян богатият опит на успешни танцови артисти, свързани с Варна.

Фестивалът ще започне с беседа за историята на съвременния танц в България Петя Стойкова, хореограф и основател на Танцова компания ДЮН – независима компания от Бургас с над 30-годишна история, която гостува във Варна през месец март тази година.

Веднага след това ще бъде показан танцовият филм „Задължително приятно“ с режисура и хореография на Т. Соколова и Я. Атанасова, със специалното участие на Мартина Апостолова и Яна Грозданова.

През почивните дни фестивалът ще продължи с танцови работилници под ръководството на Петя Стойкова и Константина Ханджиева – дългогодишна солистка на Балет „Арабеск“, родена във Варна.

Работилниците са отворени за всички млади танцьори, навършили 12 г. Те ще се запознаят с нови танцови техники, ще се научат да импровизират и ще бъдат съпровождани от хора, работили с водещи хореографи от страната и чужбина.

Още събития

Може би ще посетите
пт, Юни 21, 2024
Парк "Бедечка", Стара Загора