Юни
22 петък

Фестивал Франкофоли

пт, Юни 22, 2018 - сб, Юни 23, 2018
Благоевград, парк Македония, Благоевград

Описание

През 2015 година престижният фестивал за съвременна френска музика FRANCOFOLIES.БЛАГОЕВГРАД беше възстановен от Община Благоевград след близо 20 годишно прекъсване и се реализира като изключително успешен проект.  Фестивалът има изнесени издания и в Ню Йорк, Буенос Айрес и Берлин, а Благоевград стана шестата дестинация в света, която събра най-големите звезди на френската музика на своето първо възстановено издание след провеждането му през 1991, 1992 и 1993 година.

FRANCOFOLIES.БЛАГОЕВГРАД е българското издание на престижния френски фестивал, a лицензиран  продуцент на събитието е Община Благоевград, която притежава всички права за провеждането му на територията на България и балканския регион.

Българското издание на фестивала за съвременна франкофонска музика FRANCOFOLIES.БЛАГОЕВГРАД е едно от 100-те най-големи събития от цял свят, популяризиращи френскоезичната култура през 2017 година, според проекта „Голямата обиколка“. Инициативата е на френската държава и е под патронажа на президента на Република Франция Франсоа Оланд. Тази година тя подбра 100 големи събития от 5-те континента, които да влязат в списъка за посещение на приятелите на франкофонията от цял свят.

 

 

 

Галерия

Още събития

Може би ще посетите
пт, Май 10, 2024
Пловдив