Община град Добрич

Фестивал „Хлябът, който ни свързва“ – Добрич

202125Съб
/09
26Нед
/09
Добрич
ВХОД
СВОБОДЕН
За първа година на 25 и 26 септември в Добрич в нов формат ще се проведе двудневен фестивал „Хлябът, който ни свързва“, организиран от Община град Добрич. В центъра на събитието ще бъде хлябът, който се ражда в Златна Добруджа и представлява културен символ, разпознаваем от всеки човек и неотменно присъстващ в цялата история на човешката цивилизация.
Събитието ще събере хиляди любители на българските традиции и обичаи, ще бъдат представени жанрово разнообразни продукции – на специално построена открита сцена любителите на народното творчество ще се насладят на майсторите на автентичния и обработен фолклор в оригинална симбиоза със съвременна музика. Гражданите и гостите на Добрич ще могат да се срещнат с уникалните произведения на българските занаяти и художествени предмети, а почитателите на храната ще опитват традиционни и съвременни ястия. Община Добрич има амбицията Фестивала да спечели национално и международно признание.
Община град Добрич ще предостави на желаещите да участват във фестивала шатри и оборудване, което включва хладилни витрини, скари, фурни, фритюрници, маси и други, необходими за приготвяне и съхранение на храните.

Абонирайте се за месечен и седмичен бюлетин на Фестивалите в България!

Можете и да ни последвате във Facebook , Instagram и Twitter

Подобни събития
Разгледайте