Декември
01 Неделя

Фестивал "Хляб и Вино" - Стара Загора

нд, Декември 01, 2019 - нд, Декември 01, 2019
ресторант Орфеида, Парк- Хотел "Стара Загора", Стара Загора

Описание

Любимият на всички Фестивал „Хляб и Вино“ ще събере за шести пореден път в Стара Загора производители на божествената напитка и майстори на здравословни хлябове от цяла България.

Шестото издание на изложението ще се състои на 1 декември – неделя, от 12 часа на обед до вечерта. Мястото на срещата остава непроменено – Зимната градина на Ресторант „Орфеида“ край езеро „Загорка“. Посетителите ще имат възможността да дегустират най-добрите вина, спечелили през годината не една или две престижни отличия. Майстори на традиционни български и италиански хлябове ще демонстрират своите умения. Ще можете да си купите на място здравословен хляб, омесен с жива закваска.

Свои произведения на хлебарското изкуство ще представят пекарите на Ресторант „Орфеида“, както и техни колеги от Стара Загора – пекарна „Майстор Кочмаров“ и Бутик „Блаженство“, а от Пловдив ще пристигне лично председателят на Българската гилдия на пекарите Георги Лефтеров, който ще разкрие някои от тайните на истинския хляб.
„Змейовските баби“ при Народно читалище „Пробуда“ в китното село Змейово ще демонстрират как се месят традиционни български хлябове и баници на паралия.
Очакваме гост на фестивала отново да бъде световният пица шампион Радо Кирязов, който ще се постарае да дойде въпреки многобройните си ангажименти покрай новия си ресторант в София..

По традиция, фестивалът ще даде път и на месните деликатеси, тъй като те са едно от най-подходящите мезета за подчертаване вкуса на доброто вино, като представи продукцията на семейната фабрика „Кумир СИ“.

Сред най-обичаните атракции на фестивала остава демонстративното готвене на ястия с вино и дегустацията им от посетителите. Шеф готвачите на Ресторант „Орфеида“, предвождани от главния готвач Стоян Динев, заедно с колегите си от „МЕТРО Академия“, начело със шеф Юрий Велев, ще покажат висш пилотаж в кулинарното изкуство.

Организаторите на фестивала, както винаги, са подготвили интересна съпътстваща програма. Фолклорни песни ще представи казанлъшкият ансамбъл „Гъдулица“, а ансамбъл „Нашенци“ ще вдигне градуса на настроението с традиционни фолклорни танци.

Галерия

Още събития

Може би ще посетите
ср, Май 01, 2024
Долината на р. Струма