Март
26 Пон

Фестивал 180° - лаборатория за иновативно изкуство 2018

пн, Март 26, 2018 - ср, Март 28, 2018
Гьоте-Институт, Столична

Описание

Фестивалът за интердисциплинарно изкуство 180° организира работилница за експериментален музикален театър. Фестивал „180° – лаборатория за иновативно изкуство“ и Гьоте-Институт България организират работилница за експериментален музикален/инструментален театър (пърформанс), насочен към учениците от НМУ „Л. Пипков“.
Работилницата ще бъде водена от режисьора Ксения Равина (Германия/Русия) и Александър Хаджиев (България). Курсът ще се проведе в рамките на три дни, като учениците ще работят заедно с Равина и Хаджиев с цел да създадат авторска пиеса.
Фестивалът е насочен към експерименталния подход и изследването на непознати модели за изразяване, той е за младите артисти, които искат да развият свои иновативни идеи и да загърбят за малко правилата в изкуството. В рамките на една седмица творци от цял свят ще ни представят познатите ни танц, музика, театър, визуални изкуства и архитектура в необичайна и неочаквана светлина. Освен, че дава възможност за обмен на информация, различни креативни похвати и новини от сферата на съвременното изкуство, организирането на подобно събитие ще привлече и нова публика за нестандартното изкуство.

Галерия

Още събития

Може би ще посетите
пт, Юни 21, 2024
Парк "Бедечка", Стара Загора