Юли
23 събота

Фестивал „180°”

сб, Юли 23, 2016 - пт, Юли 29, 2016
София, Столична

Описание

През 2013 г. четирима млади музиканти – Елица Богданова, Александър Хаджиев, Венета Нейнска и Стефан Хаджиев обединяват своите идеи и опит, и поставят началото на фестивала „180°”. Раждайки се от музика и танц, той се превръща в платформа и лаборатория за иновативно изкуство, днес включвайки музика, танц, дизайн, театър и архитектура. Мисията на екипа на 180 градуса е да предостави условия на млади артисти да развиват иновативните си творчески идеи и да привлече нова публика за тяхното изкуство. Идеята на фестивала е обмена на знание, креативни похвати и новости на международната сцена между чуждестранни и български професионалисти в сферата на съвременното изкуство.

​ От 23 до 29 юли публиката ще се срещне с едни от най-актуалните имена в съвременната експериментална музика, танц, театър и визуални изкуства. За фестивала в София пристигат диджеи, музиканти от известния оркестър за съвременна класическа музика Ensemble Modern, сина на Чарли Чаплин – съвременния композитор Кристофър Чаплин, и много други артисти. В концертите, пърформaнсите и изложбите участват наши и над 20 международни гости, а арт локациите са „Фабрика 126”, Гьоте Институт и VIVACOM art hall.

Инициатор и артистичен директор на събитието, което се сбъдва с подкрепата на Програма „Култура” на Столична община и Гьоте Институт, е фаготистът и експериментален музикант Александър Хаджиев.

Входът за всички събития е „по желание”. Организаторите не желаят да поставят цена на изкуството, затова оставят на публиката сама да реши как да допринесе за развитието на фестивала и артистите.

На 23 юли началото ще постави пърформънсът на електронния артист Стефан Голдман във „Фабрика 126”. Той e български диджей и продуцент, роден и живеещ в Берлин. Едно от разпознаваемите лица на алтернативната електронна сцена ще пренесе публиката в нова звукова атмосфера, в която флейта, цигулка, тромпет и фагот навлизат в света на електронната музика. С него на сцената ще са музиканти от известната немска група „Ensemble Modern”. Част от ансамбъла и италианската хореографка Сара Бицока ще проведат и специална работилница с избрани артисти от ромските малцинства. Те ще представят спектакъла „Paramitsha”, вдъхновен от ромската култура и актуалното западно съвременно изкуство. Той ще бъде показан на 24 юли.

Пълната програма на фестивала може да видите тук.

180_2015   180_2015_3180_2015_1180_2015_2

Още събития

Може би ще посетите
нд, Юни 23, 2024
Банско