Септември
07 вторник

Филмов фестивал "София ДокуМентал"

вт, Септември 07, 2021 - вт, Септември 14, 2021
София, Ларгото

Описание

От 7 до 14 септември Балкански документален център, съвместно с Фондация Конрад Аденауер и Чешки Център организира „София ДокуМентал“ – филмов фестивал, посветен на най-доброто документално кино, в чийто център са теми, предизвикващи горещи дебати в обществото. Миналата година фестивалът по принуда се проведе онлайн, но през 2021 ще посрещне своята публика на живо.

Под слогана “Do cross the line”,  избрани ленти ще поканят зрителите да “прекрачат” границата и да гледат едно по-различно и смело кино на  избрани арт места.

Фестивалът ще бъде открит на 7 септември с филма “Земята е синя като портокал“ (“The Earth is Blue as an Orange”) на Ирина Цилик (Награда за най-добра режисура -„World Cinema Documentary”, 2020 Sundance), в сърцето на София – в подкуполното пространство на  Ларгото. Там, на открито, сред символичното антично минало на града и така наречения “триъгълник на властта” ще е една от  постоянните локации на фестивала. Другите партньорски салони  са “Дом на Киното” и кинозалата в Чешки Център.

Абонирайте се за месечен и седмичен бюлетин на Фестивалите в България!

Можете и да ни последвате във Facebook , Instagram и Twitter

Още събития

Може би ще посетите