Юли
27 петък

Фолклорен празник "Златна праскова" - с. Гавраилово

пт, Юли 27, 2018 - пт, Юли 27, 2018
с. Гавраилово

Описание

Празникът „Златна праскова“ ще се проведе за 17-ти път в сливенското село Гавраилово. Събитието ще се състои на 27 юли 2018 г. на площада на селото.

Празникът „Златна праскова“, проведен за първи път през 2002 година се превърна в емблематичен за селото. Всяка година в края на месец юли се събират на територията на Гавраилово производители на праскови от цялата страна, дошли да научат най-новите технологии в отглеждането на тази златна култура. Провежда се семинар с лектори-специалисти от научни институти. Паралелно със семинара, на площада пред читалището се провеждат разнообразни културни прояви. Засилено в тях е детското участие – бъдещето на този красив земен рай.

Жители и гости на Гавраилово имат възможност да разгледат изложба на сортове праскови, на рисунки и фотоснимки, свързани с темата на празника, да присъстват на демонстрация на нова техника, да посетят най-добре обработени градини в землището на селото и да опитат току-що приготвеното вкусно сладко от праскови. Да поиграят кръшни български хора, с които завършва празничният ден.

Още събития

Може би ще посетите
сб, Октомври 12, 2024
с. Лозен, София