Ноември
30 Пон

Фолклорен събор "Бъдник", Видин

пн, Ноември 30, 2020 -
гр. Видин, Видин

Описание

Фолклорният събор „Бъдник“ ще се проведе във Видин за 13 пореден път. По време на събота над 20 видински читалища представят домашно приготвени гозби, характерни за Бъдни вечер, греяно вино, сурвачки, изработени от естествени материали. Организатори са Общината и Сдружение „Общински фонд „Читалища“. По време на събора се провежда конкурс за най-тематично свързан с Бъдни вечер обреден хляб.

В навечерието на един от най-големите църковни и семейни празници – Рождество Христово, в Община Видин се провеждае фолклорен събор „Бъдник”. Фолклорен събор „Бъдник” и кулинарна изложба на ястия за Бъдни Вечер съвместно с всички читалища от населените места организира община Видин.
В рамките на Фолкорен събор „Бъдник” видинчани ще видят изпълненията на самодейните състави към читалищата. В богата кулинарна изложба ще се представят над 100 традиционни за трапезата на Бъдни вечер ястия, които всички гости на празника ще дегустират. . В изложбата ще бъдат представени ястия, като пълнени чушки, постни сарми, гювеч, тиквеник с грозде и др.

 

ì

Галерия

Още събития

Може би ще посетите
сб, Октомври 12, 2024
с. Лозен, София