Август
15 събота

Фолклорен събор "Еленово 2020"/ ОТМЕНЕН

сб, Август 15, 2020 - нд, Август 16, 2020
с. Еленово, Нова Загора

Описание

ОРГАНИЗАЦИОННИЯТ КОМИТЕТ НА ФОЛКЛОРЕН СЪБОР“ЕЛЕНОВО 2020″ ВЗЕ НЕИЗБЕЖНОТО И ТРУДНО РЕШЕНИЕ: ДА БЪДЕ ОТЛОЖЕНО ТАЗГОДИШНОТО ИЗДАНИЕ НА СЪБОРА,ПЛАНУВАНО ЗА 15 И 16 АВГУСТ.
ИСКРЕНО СЪЖАЛЯВАМЕ,НО ОБСТАНОВКАТА В СТРАНАТА „УДАРИ“ И ЗАБАВЛЕНИЯТА,КОИТО ВСИЧКИ ОЧАКВАХМЕ И ПЛАНИРАХМЕ ТОЗИ СЕЗОН.
ПРИЕХМЕ ЗА ОСНОВЕН ПРИОРИТЕТ ЖИВОТЪТ И ЗДРАВЕТО НА ВСИЧКИ УЧАСТНИЦИ,ПУБЛИКА И ЦЕЛИЯТ ЕКИП НА СЪБОРА.

 

Празник на българския дух, музика, атракции, природа… Тази година заради коронавирусната инфекция се провежда през август с нова дата.

Фолклорният събор „Еленово” се организира около празника на село Еленово – 1 май /Св.Пророк Йеремия/. За трета поредна година организаторите предлагат новия облик. Провежда се в подножието на „Свети Илийските възвишения” в близка до селото местност „Кара дере”.

Съборът е продължение на състоялите се 20 издания, като Великденски от 1997 г., с конкретни промени в цялостния облик, място и време на реализация. Приемат се любители на народното творчество от цялата страна и извън пределите й. Тази година съборът ще се проведе в рамките на два дни на две сцени – 16 и 17 май 2020 г. /събота и неделя/

За подготовка и провеждане на събора се сформира Организационен комитет от представители на институтите-организатори; специалисти по фолклор; етнолози; хореографи; музикални специалисти.

Още събития

Може би ще посетите