Август
31 Пон

Фолклорен събор „С песни и танци в Българево”

пн, Август 31, 2020 -
площада на село Българево, Община Каварна

Описание

За втора поредна година жители и гости на китното каварненско село ще имат възможността да се насладят на красивия автентичен български фолклор.НЧ „Народен Будител-1940“ организира фолкорен събор „С песни и танци в Българево“от 10:00 часа на мегдана.

В началото на септември за първи път през 2018 г. в каварненското село Българево се проведе фолклорният събор „С песни и танци в Българево”. Местното читалище „Народен будител – 1940” кани фолклорни певчески състави, индивидуални изпълнители на народна музика, инструментални изпълнители и танцови колективи от региона и страната. Участие във фестивала вземат и майстори на народни занаяти, художници и творци на ръчно изработени сувенири и изделия. Фестивалът се провежда на площада в селото. Сред най-очакваните изпълнения са на българевските баби, които изпълняват автентичен фолклор. Идеята на фестивала е да популяризира изворния фолклор и да върне любовта към него. Желанието е повече хора да се обърнат с любов към българските традиции.
Организаторите се надяват фестивалът да се утвърди и да привлече и вниманието на туристите и гостите от чужбина, които посещават района.

Още събития

Може би ще посетите
пн, Септември 30, 2024
София, София