Юни
05 събота

Фолклорен фестивал „Любимото ми хорце“

сб, Юни 05, 2021
Пред худ. галерия „Илия Бешков“, град Плевен

Описание

Фолклорен фестивал „Любимото ми хорце“ ще се проведе за седми път в град Плевен. Събитието не е с конкурсен характер. Групите от клубовете и формациите за народни хорца могат да се включат. Лимитът за участниците е до 20 групи. Заявка за участие може да направите на официалния сайт на фестивала.

През последните години българският танцов фолклор се намира в своя възход. Клубовете за български народни хора имат голямо влияние върху това. Всеки представител на тази общност има свое любимо хора! Докато танцуват любимото си хоро, хората показват най-добре своя нрав, душевност, самоличност, истинското си „аз“. Освен това, най-вече отварят свое богата сърце. Всеки район и свое хоро, което носи своя специфичен стил и характер.

Джейлям Демирев е създател на шестте издания на Националния фолклорен фестивал „Любимото ми хорце“.

Програма:

09:00 ч. – Регистриране на групите.

09:30 ч. – Теглене на жребий и представяне на ръководителите.

10:00 ч. – Начало на фестивала.

След предсавянето и на последната група ще има нагаждаване на всички учатници. Предвидени са грамота, подаръци, закуска и вода за всички групи.

Закриването на фестивала е от 13:00 до 13:30 ч. След това, всички групи ще се насочат към центъра на града. Там, под съпровода на жив орекстър, ще се танцуват най-популярните български хора!

 

Абонирайте се за месечен и седмичен бюлетин на Фестивалите в България!

Галерия

Още събития

Може би ще посетите