Април
18 четвъртък

Фолклорен фестивал "Магията на българския корен : Цветница" - гр. Варна

чт, Април 18, 2019 - нд, Април 21, 2019
Парк "Аспарухово" - гр. Варна, Варна

Описание

Фестивалът е вдъхновен от българските традиции и е създаден специално за всички любители на българския фолклор и се провежда под егидата на район “Аспарухово”.

Изцяло българска народна музика ще звучи на събитието, предвидено в периода от 18 април (четвъртък) до 21 април (неделя).

Във всеки един от дните ще има музикална програма. Част от нея ще са орк. “Добруджански славей”, хоротеката с DJ JOY (Димитър Русев), модерни фолклорни ритни. Още обичани местни танцови клубове, пресъздаване на българския обичай “Комичане” на Цветница и др.

Освен музикална програма, множество тематични игри ще забавляват посетителите. Сред тях са състезание по носене на вода с кобилица и менци, цепене на дърва, носене на бали с вила и други. Предвидени са и няколко тематични конкурса, сред които: “Най-гиздава мома”, “Надиграване” и др.

В програмата е предвидено и впечатляващо огнено шоу. А лунапаркът за малки и големи отново ще бъде на терен. Ще можете да изпитате точността си в стрелбата с лък на обособения кът. Различни занаятчии и български производители също ще присъстват на събитието.

Още събития

Може би ще посетите