Юни
10 събота

Национален фолклорен фестивал "Насред мегдана в Арбанаси"

сб, Юни 10, 2017 - нд, Юни 11, 2017
с. Арбанаси, Велико Търново

Описание

Туристическа агенция „Яна тур – България“ организира Двудневна екскурзия до Арбанаси на 10-ти и 11-ти юни с посещение на Национален фолклорен фестивал „Насред мегдана в Арбанаси“. Подробности за фестивала и записване за екскурзията: ТУК

 

VІІ Национален фолклорен фестивал „Насред мегдана в Арбанаси“ 2017 ще се проведе на 10 и 11 юни 2017г на открита сцена в с. Арбанаси. Организатор на фестивала е Народно читалище „Иларион Драгостинов – 1897“ с. Арбанаси със съдействието на Община Велико Търново и Кметство с. Арбанаси. Участниците трябва да са любители, могат да представят автентичен и обработен фолклор.

Националният фолклорен фестивал „Насред мегдана в Арбанаси“ има следните цели: да представи пред гражданите и гостите на Арбанаси и Велико Търново фолклорните танцови и музикални традиции и култура на различните етнографски региони в България; да съдейства за широк културен обмен между общините и отделните фолклорни ансамбли в страната; да популяризира българския фолклор; да съхрани, развива и популяризира българските национални традиции , обичаи, занаяти чрез съпътстващите прояви, организирани в рамките на фестивалните дни – училище за народни танци, школи за народни художествени занаяти и демонстрации, пленери и др.

Национален фолклорен фестивал „Насред мегдана в Арбанаси“ е продължение на фестивала „Хоро сред село“, който се е провеждал в Арбанаси през 1987 и 1988 година и е бил организиран от Градската асоциация за култура и туризъм във Велико Търново. Инициативата за възстановяването на фестивала е на Община Велико Търново.

 

arbanasi2 arbanasi3 arbanasi4

Още събития

Може би ще посетите