Община Дулово и пенсионерските клубове

Фолклорен фестивал на третата възраст – Върбино

2019Неопределена през
Август
местността „Канагьола”, Върбино (карта)
ВХОД
СВОБОДЕН

Фолклорен фестивал на третата възраст – Върбино 2019 е сред големите културни прояви в община Дулово. Замислен като среща на пенсионерските клубове от с. Върбино, Дулово и Тервел през 1993 г. за отбелязване на Илинденско-Преображенското въстание, той вече надхвърля рамките на общината. С годините броят на участниците в събора все повече расте.

Една от основните цели на събора на третата възраст „Върбино” е да се издирят, запазят и предадат на поколенията  добруджанските песни. Съборът няма конкурсен характер. Участниците получават плакет, грамота и парична награда.

XXV-то издание на фолклорния пенсионерски събор „Върбино” се провежда в местността „Канагьола” край дуловското село Върбино. През годините броят на участниците все повече расте, като в него се изявили все повече колективи и групи. Една от основните цели на събора на третата възраст е да се издирят, запазят и предадат на поколенията добруджанските песни.

Проявата няма конкурсен характер. Всички участници ще получат плакет, грамота и парична награда. Организатори на събитието са Община Дулово и пенсионерските клубове.

Подобни събития
Разгледайте