Юни
06 Неделя

Фолклорен фестивал „Шопска песен”, с. Локорско

нд, Юни 06, 2021 - нд, Юни 06, 2021
онлайн, София

Описание

Фолклорният фестивал „Шопска песен” се провежда всяка година в с. Локорско, край София. Целта на фестивала е да популяризира и съхрани бългрските традиции и фолклор. Негов организатор е НЧ „Христо Витков – 1899”, с.Локорско. ФФ „Шопска песен“ е правоприемник на Празниците на пролетната песен /провеждащи се от 1988г./ по повод 100г. от записването на песента “Що ми е мило и драго, че се е пролет пукнала” от Локорския даскал Цветан Вълчинов.

Фестивалът има конкурсен характер в три направления: народни обичаи, народни песни и народни танци. Участниците се разделят на три категодии: детски групи до 12 г., младежки групи до 18 г. и възрастни над 18г. Всеки участник получава грамота, плакет и подаръци, а за най-добрите се номинират със статуетки, диплом и предметни награди. За целта на онлайн фестивала е създадена затворена фейсбук група
Всички участници ще могат да качват своите видеа в групата, като за целта
технически сътрудник ще дава оторизация в групата на посочените в заявката
за участие лица.

Тази година настоятелството на НЧ „Христо Витков – 1899“ взе не лекото решение за провеждането на ФФ
„Шопска песен“ в онлайн среда. Победителите в онлайн фестивала ще бъдат обявени на 6 юни в затворената група на фестивала и фейсбук страницата на НЧ „Христо Витков-1899“.
Награждаването на победителите ще бъде след 6 юни!

Абонирайте се за месечен и седмичен бюлетин на Фестивалите в България!

Можете и да ни последвате във Facebook , Instagram и Twitter

Галерия

Още събития

Може би ще посетите