Юни
30 вторник

ХХХХVІІІ Велинградски празници на културата ,,Благословени и Вечни”

вт, Юни 30, 2020 -
площад „Николай Гяуров”, Велинград, Велинград

Описание

Емблематичните и традиционни Велинградски празници на културата се откриват в началото на юли на централния площад „Николай Гяуров”. Предстои тяхното 48-мо издание, като община Велинград предвижда богата програма, съобразена с предпочитанията на всички възрастови групи. Празникът започва с тържествена литургия и продължава с пътуване с теснолинейката „С малкия влак в деня на Велинград” и с откриване на осмия фолклорен танцов фестивал „Хоро при извора“.

В последния ден на Велинградски празници на културата Представителна армейска част под звуците на Представителен духов оркестър на ВВС провеждат тържествена заря-проверка.

В програмата са включени редица  интересни събития: парад на духови оркестри и мажоретни състави, пленер-живопис , детското „Синьо лято“, откриване на базар на занаятите, изложби концерти на местните таланти, литературни вечери и спортни мероприятия.

Велинградските празници на културата са неизменна част от Културния календар на община Велинград, като тяхно естествено продължение са събитията, включени в културния афиш за месеците юли, август, септември.

 

Галерия

Още събития

Може би ще посетите
пт, Юни 21, 2024
Парк "Бедечка", Стара Загора