Май
02 четвъртък

ХХ Международен детски конкурс „Южни слънца”

чт, Май 02, 2019 - сб, Май 04, 2019
гр. Петрич, Петрич

Описание

Международен детски конкурс „Южни слънца” ще се проведе в Петрич от 2 до 4 май. Фестивалът цели да даде поле за изява и да стимулира творческата енергия на талантливи деца в областта на танцовото и изобразителното изкуство, както и да спомогне за осъществяване на запознанства и културен обмен между децата от страната и чужбина.  Участие в конкурса могат да вземат деца и младежи от 5 до 19 години.

„Южни слънца” се провежда ежегодно в три направления:

  1. Пленер – живопис на тема “Мелодии от багри” – представлява рисуване върху платно, като най – добрите творби ще се използват за благотворителни цели .Той ще се проведе на 3 и 4 май и е предназначен за деца от I до XII клас.
  2. Фолклорно надиграване – участниците представят до два танца, а продължителността на програмата трябва да е до 10 минути.
  3. Танцово изкуство – включва мажоретни състави, характерни танци, модерни танци, хип хоп и брейк танци.

Жури в състав от професионалисти-музиковеди и фолклористи ще оценят участниците и ще присъдят отличия. Лауреатите на конкурса ще получат диплом, статуетка, плакет, а по преценка на журито се присъжда специална награда – Гран При на Кмета на Община Петрич.

Още събития

Може би ще посетите
пт, Юни 21, 2024
Парк "Бедечка", Стара Загора