Май
31 Пон

ХХV Фолклорен фестивал „Северняшка китка“ Павликени

пн, Май 31, 2021 -
гр. Павликени, Павликени

Описание

Фолклорен фестивал „Северняшка китка” гр. Павликени ще се проведе през юни в Летен театър „Никола Гюзелев“ – гр. Павликени (при неблагоприятни метеорологични условия в сградата на Народно читалище „Братство – 1884”).

Фестивалът е част от културният календар на Министерство на културата. За двадесет и пети пореден път НЧ „Братство – 1884” ще реализира тази инициатива за популяризиране на ценните български традиции, съхранени от нашия народ през вековете.

Фестивалът е с конкурсен характер. Компетентно жури оценява участниците в отделните категории и във всяка от тях се присъждат първа, втора и трета награда. Целта на фестивала е представяне на постиженията в областта на народното творчество от цялата страна: индивидуални изпълнители /певци, музиканти и танцьори/ и групи /инструментални, певчески и танцови/, които изпълняват автентичен и обработен български фолклор.

Класираните на първо място в различните категории и раздели получават – диплом и плакет, на второ и трето място – диплом. Специална награда на името на Янка Рупкина – диплом и кристален плакет. Всички участници получават грамота за участие.

Още събития

Може би ще посетите
пт, Юни 21, 2024
Парк "Бедечка", Стара Загора