Април
16 събота

ХІI Национален фестивал за млади изпълнители на българска патриотична песен „Родолюбие“

сб, Април 16, 2016 - нд, Април 17, 2016
Панагюрище, Панагюрище

Описание

Националният  фестивал за млади изпълнители на българска патриотична песен „Родолюбие 2016” ще се проведе в периода 16 – 17 април  в Театър Дом – паметник  – Панагюрище. Дванадесетото издание е посветено на знакови годишнини140 години от избухването на Априлското въстание и 160 години от рождението на Райна Княгиня. Събитието има конкурсен характер, а негови организатори са Община Панагюрище, Обединен детски комплекс  и инициативен комитет. Като своя цел конкурса дефинира разпалването на родолюбиви чувства, издигане на националното самочувствие и самосъзнание, популяризиране на българската песен с патриотична насоченост, както и откриване и изява на млади таланти в певческото изпълнителско изкуство.

Участници във фестивала могат да бъдат индивидуални изпълнители, дуети и певчески формации до 15 души, разделени в три възрастови групи:

I група – І – ІV клас;

II група –V-VІІІ клас;

III група – ІХ – ХІІ клас.

В програмата на конкурса индивидуалните изпълнители и вокалните формации участват с две песни, като първата  задължително трябва да бъде  с патриотична насоченост (за родината, за семейството, за родната природа), а втората – патриотична или забавна. Всяка песен трябва да бъде с времетраене до 3 минути.

Младите таланти ще бъдат оценявани от професионално и детско жури.

Предвидени са много и разнообразни награди, а най – специалната сред тях е статуетка „ЖИВИЯТ ПЛАМЪК”.

Заявки за участие се приемат до 01.04.2016.

Повече информация и заявки за участие могат да бъдат намерени в сайта на Община Панагюрище.

2011  rodolubie5logo rodolubie

Още събития

Може би ще посетите
ср, Юли 17, 2024
София, Парк Военна академия "Г.С.Раковски"