Август
22 четвъртък

Международен младежки фестивал на изкуствата "Жреци на музите", Царево

чт, Август 22, 2019 - чт, Август 29, 2019
Царево, Цалево

Описание

Целта на ММФИ „Жреци на музите“ е да сформира един младежки форум на изкуствата, който събира млади творци от цял свят. Участниците представят културните традиции на своите държави и изграждат помежду си творчески и приятелски контакти. Посредством концерти, спектакли, пърформанси, презентации и хепънинги, фестивалните дни ще се превърнат в пъстра палитра от всички видове изкуства. Фестивалът няма състезателен характер, а представлява неформален обмен на идеи и художествени практики от различни сфери на изкуствата между младите творци, като дава свободата на всяка група и отделен творец да покажат таланта си пред публика, необременени от състезателен дух, а само заради магията на изкуството.

През август в Царево се провежда Международен младежки фестивал на изкуствата „Жреци на музите“, организиран със съдействието на Община Царево и Българската асоциация на аматьорските театри. Във фестивала след предварителна селекция вземат участие над 600 младежи, ученици от средните и висшите училища по изкуствата, както и участници в различни творчески школи, студии и формации от страната и чужбина.

Програмата на фестивала „Жреци на музите“ включва: Официална церемония по откриването на фестивалната ваканция, концерти, детско шоу, театрална вечер и други.

 

Още събития

Може би ще посетите
пт, Юни 21, 2024
Парк "Бедечка", Стара Загора