Септември
12 събота

ХІ Международен фестивал за уличен и куклен театър „Панаир на куклите”

сб, Септември 12, 2020 - нд, Септември 20, 2020
Столичен куклен театър , Столична

Описание

„Панаир на куклите“ се нарежда сред едни от най-престижните европейски и световни издания за уличен и куклен театър. Богатото жанрово разнообразие на фестивала включва театрални спектакли за деца и възрастни, уличен театър, улично шоу, клоунада, акробатика, пантомима, улични музиканти и редица други събития, които обогатяват  културния афиш на столицата и се радват на изключителен интерес на гости от страната и чужбина.София ще е пъстра, цветна, изпълнена с много настроение и творческа енергия, невероятни емоции и фестивален дух.

По традицията спектакли се играят не само в Столичен куклен театър, а и в салоните на Театър „Българска армия“, зала 42 и пространство ДНК на НДК, Театър 199, както и в различни паркови и обществени пространства в столицата. В Южен парк, Парк НДК, парк „Владимир Заимов“, градинката пред Народен театър „Ив. Вазов“, на бул. „Витоша“ и пл. „Света Неделя“ ще бъдат показани редица атрактивни улични представления от афиша на фестивала.

От 12 до 20 септември 2020 г. в София ще се проведе 11-то издание на Международния фестивал за уличен и куклен театър ПАНАИР НА КУКЛИТЕ. В предварителната програма на фестивала са заложени представления за всички възрастови групи в двата основни жанра – уличен и куклен театър на трупи и артисти от Полша, Италия, Чехия, Франция, Белгия, Германия, Холандия, Испания, Русия, Израел, Канада, Финландия, Словения, Австрия, Хърватия и Китай.

Още събития

Може би ще посетите
пт, Май 10, 2024
Пловдив