Август
04 сряда

Х Национален фолклорен фестивал „Фолклорен извор” - с. Царевец

ср, Август 04, 2021 - нд, Август 08, 2021
село Царевец, Община Свищов

Описание

За десети път ще се проведе НФФ „Фолклорен извор“ с международно участие в свищовското село Царевец за ценителите на фолклора, както иI-ва ФОЛКЛОРНА ОЛИМПИАДА. Както всяка година „Фолклорен извор“ изненадва участниците с нови и атрактивни награди. Освен първо второ и трето място в съответните 12 категории, журито на фестивала присъжда повече от 20 поощрителни и специални награди. Събитието се провежда под патронажа на Министерството на културата на Република България.

Националният фолклорен фестивал „Фолклорен извор” има за цел да съхранява, популяризира и развива народното песенно и танцувално творчество на България. Проявата представя пъстротата на българското фолклорно изкуство. Насърчава приемствеността и привличането на младото поколение. Приобщава различни социални и възрастови групи от населението към активно общуване с фолклора.

Фестивалът е с конкурсен характер. Изпълненията на участниците се оценяват от жури, съставено от професионалисти в различни области на българския фолклор, съобразно категорията и възрастовата група, в която попадат.

Фолклорният празник предвижда разнообразен и богат награден фонд, като всяко ново издание поднася на участниците нови предизвикателства, категории за изява и нови награди. Във всяка категория се връчват златен, сребърен и бронзов медал. Има още поощрителни, специални и т.н. големи награди. Големите отличия са „Гласът на „Форклорен извор“, Лауреат и Приз, които се връчват за най-добро цялостно представяне.

 

Галерия

Още събития

Може би ще посетите
пт, Юни 21, 2024
Парк "Бедечка", Стара Загора