Май
31 вторник

Х Фестивал на талантите, Добрич

вт, Май 31, 2022 -
пл. „Свобода“ , Добрич, Добрич

Описание

Фестивалът се провежда в Деня на детето на пл. „Свобода“ и включва много спортни игри и забавления. Модератори и инструктори забавляват най-малките жители на града в различни спортни работилници – по стрелба с лък, скачащи и статични кокили с демонстрации, слаклайн – ходене и баланс върху лента, и други.

Предвиждат се забавления за деца от различни възрасти – морски шах, игри с балони, рисуване. Малчуганите могат да се запознаят и с игрите на баба и дядо – „Корам“, „Гърненца“, „Прескочи кобила“, „Отвори Кальо порти“.

В Етнографския комплекс „Старият Добрич“ отворя традиционно врати работилничка „Млад занаятчия“, в която децата изработват керамика, дърворезба, българска шевица по инициатива на читалище „Български искрици“.

Регионалният исторически музей ще провокира за пореден път детското въображение чрез рисуване върху фасадата на музейната сграда в градския парк.

Празненството протича и в Центъра за защита на природата и животните, където ще гостуват деца и младежи. Програмата на фестивала предвижда още театрални представления, шоу за деца и др.

Празничните прояви има и в другите културните институти в града – Художествената галерия, библиотека „Дора Габе“, РИМ, училища, детски градини и граждански сдружения.

Още събития

Може би ще посетите
пн, Септември 30, 2024
София, София