Ноември
13 петък

ХII фестивал "Дефиле на младото вино" - Пловдив 2020

пт, Ноември 13, 2020 - нд, Ноември 15, 2020
Пловдив, Пловдив

Описание

ХII-то издание на „Дефиле на младото вино“ се провежда в средата на ноември, като през цялата седмица ще има богата съпътстваща програма – „Дни на младото вино“.

Празникът започва с колоритно Дионисиево шествие, което тръгва в 13:00 ч.от площада пред Общината към Стария град, съпровождано от ансамбъл „Тракия”. Предвидена е винено-кулинарна обиколка сред историческите ценности на Стария град и богът на виното Дионис да отвори първата бъчва младо вино, с което се дава официалния старт на дегустациите. Те ще се проведат в трите дни – в петък, в събота и неделя.

За да дегустират виното, посетителите могат да купят жетони на входа на всяка къща от фестивалните локации. За събитието се предлага и специална карта, която важи само за дните на фестивала и включва пълен пакет от дегустации и посещение на културни и исторически забележителности.

„Дефиле на младото вино” е част от Националния туристически и събитийния календар на Пловдив. Фестивалът подкрепя и популяризира българското винопроизводство и традиционната българска храна.

 

 

Галерия

Още събития

Може би ще посетите
сб, Октомври 12, 2024
с. Лозен, София