Ноември
25 петък

ХIV Фестивал "Дефиле на младото вино" в Пловдив, 25-27 ноември 2022 г.

пт, Ноември 25, 2022 - нд, Ноември 27, 2022
Пловдив, Пловдив

Описание

14-то издание на „Дефиле на младото вино“ се провежда в края на ноември, като през цялата седмица ще има богата съпътстваща програма – „Дни на младото вино“.

Празникът започва с колоритно Дионисиево шествие, което тръгва в 13:00 ч.от площада пред Общината към Стария град, съпровождано от ансамбъл „Тракия”. Предвидена е винено-кулинарна обиколка сред историческите ценности на Стария град и богът на виното Дионис да отвори първата бъчва младо вино, с което се дава официалния старт на дегустациите. Те ще се проведат в трите дни – в петък, в събота и неделя.

Тихите калдъръмени улички, красивите възрожденски къщи и автентичната атмосфера на Стария град на Пловдив ще Ви очакват и тази есен за най-дългоочаквания винен празник под тепетата. Поканете приятели на  дегустация на млади български вина, културни събития, вкусна храна и много забавления.

С музика и танци ансамбъл „Тракия“ ще поведат всички винолюбители към началото на Стария град. На ул. „Съборна“ в 14:00 ч. Бог Дионис ще отвори първата бъчва младо вино на винарска изба – златен медалист от предходното издание. „С наздравица“ заедно ще дадем официалния старт на винените дегустации. Седемнадесет къщи-музеи, галерии, ресторанти и културни обекти ще Ви очакват в трите фестивални дни:

  • 25 ноември – от 14:00 до 18:00 ч.
  • 26 ноември – от 11:00 до 18:00 ч.
  • 27 ноември – от 11:00 до 17:00 ч.

Дегустацията на вино по време на фестивала се осъществява с жетони. С тях ще може да дегустирате над 300 вида вино. За да чувате звън на наздравици и за да дегустирате, като истински професионалист, сме подготвили за Вас брандирани стъклени чаши за професионална дегустация.

„Дефиле на младото вино” е част от Националния туристически и събитийния календар на Пловдив. Фестивалът подкрепя и популяризира българското винопроизводство и традиционната българска храна. Дефиле на младото вино 2022 се провежда с подкрепата на Министерство на земеделието.

 

*Събитието се финансира от Годишната програма за развитие на туризма на Община Пловдив за 2022 г.

Галерия

Още събития

Може би ще посетите
сб, Октомври 12, 2024
с. Лозен, София