Юли
25 Пон

ХV Международен младежки фолклорен фестивал „Фолклор без граници“

пн, Юли 25, 2016 - ср, Юли 27, 2016
Добрич, Добрич

Описание

ХV Международен младежки фолклорен фестивал „Фолклор без граници“ ще се проведе от 25 до 27 юли в Добрич. Събитието се организира съвместно с НС ЦИОФФ – България и се провежда  под патронажа на кмета на община Добрич  Йордан Йорданов.

Във фестивала участие ще вземат танцови състави от България, Колумбия, Чили и Белгия. Всяка вечер от 18:30 часа ще има дефиле на участниците от подлеза на градския парк до площад „Свобода”, а от 19 часа ще се провеждат концерти. От България ще участва Представителна фолклорна танцова студия „Добруджа“ с главен художествен ръководител Стоян Господинов. Младите танцьори представят танци, характерни за добруджанската фолклорна област и са участвали в много международни фестивали, конкурси и надигравания у нас и в чужбина. Колумбия ще бъде представена от фондация „Колумбия фолклор“ от град Сантяго де Кали, а Чили  – от ансамбъл „Banda renacer“ с ръководител Уолтър Гутиерес Тапиа. Гостите и жители на Добрич ще могат да се насладят и на танци от Белгия в изпълнение на танцов състав „Vredon“. Неговите танцьори изпълняват специфични танци с флагове под съпровод на барабани, които представят акробатичните и хореографски умения на изпълнителите.

Организаторите са подготвили и богата съпътстваща програма. От 25 до 27 юли на пл. „Свобода“ ще бъде разположено изложение на традиционни български занаяти на Сдружение „Общество за фолклор“, на 26 юли от 10:00 до 12:00 часа в Художествената галерия ще има Арт ателие, а на 27 юли от 10:00 до 12:00 часа на сцена на пл. „Свобода“ ще се състои танцова работилница.

dobrudjakolumbiqchili

2015 Vredon Amerika

 

Още събития

Може би ще посетите
пт, Юни 21, 2024
Парк "Бедечка", Стара Загора