Август
31 вторник

Национален благотворителен фестивал "Шарена плетеница"

вт, Август 31, 2021 -
Sopharma Business Towers - София, Столична

Описание

Основна цел на фестивала „Шарена плетеница” е да разпространи, подкрепи и развие един от най-българските занаяти – плетенето, чрез което за пета поредна година ще бъдат стоплени стотици хора, чийто дом е улицата. Със събраните от фестивала средства ще бъдат закупени зимни спални чували за бездомните, които остават извън центровете за временно и кризисно настаняване през студените зимни дни.

Закупувайки билет за две работилници, обединени в един блок от програмата на фестивала, вие ще получите:

– умения за плетене и различни техники за работа с прежда;
– умения да направите лично сътворени от вас коледни подаръци за любимите ви хора;
– няколко часа сред творящи, сърдечни и добри хора;
– ще ни помогнете да спасим човек в беда, закупувайки със събраните средства спални чували за хората без дом, които не намират подслон в мразовитите зимни нощи;
– ще бъдете част от най-топлият фестивал в България.
Билетите за работилниците ви гарантират място, материали (прежда и игли), нови умения, нови приятелства и един незабравим ден! Във всеки уъркшоп ще могат да вземат участие до 50 души, за да се гарантира комфорта на участниците и лесното придобиване на новите умения.

За хората с най-голям ентусиазъм и жажда за умения предоставяме възможност и за целодневен билет.

Безплатна част за всеки по нещо
В отворената част на фестивала сме предвидили безплатни работилници по плетене за деца и родители, за да споделим магията и с тях. Също така посетителите ще могат да намерят и подарък за предстоящите коледни празници, да се запознаят с творци, които използват прежда.

Фестивалът се провежда с любезното съдействие на „Софарма имоти“ АДСИЦ – домакин на събитието, „България – Текс“ АД – основен спонсор, „Велбъжд“ АД – спонсор и с партньорството на рекламна агенция „ProDesign Bulgaria“ и агенция за недвижими имоти „МиРекс“ ЕООД. Благотворителната кампания
„Изплети топлина” е организирана от фондация  „Има начин”. В досегашните издания на кампанията фондацията е помогнала на над 5000 хора без дом от редица градове. Увеличението на бездомните с всяка изминала година, води до идеята за ежегоден фестивал на плетивата. С него символично се отбелязва 5-годишният юбилей от провеждането за първи път на кампанията „Изплети топлина“, в която доброволци плетат шапки, шалове, ръкавици и чорапи за хората без дом.
Заповядайте и се включете във Фестивала на плетивата „Шарена плетеница“, за да можем всички заедно да осигурим една топла зима за хората без дом.

Галерия

Още събития

Може би ще посетите