НЧ "Светлина - 1861", Фондация Оупън Майнд

Шипка Фест – Дни на изкуствата и занаятите

202015Пет
/05
17Нед
/05
гр. Шипка (карта)
ВХОД
СВОБОДЕН

Шипка Фест – Дни на изкуствата и занаятите стартира през 2019 г. и има за цел да оживи подбалканското градче, да покаже неговите скрити съкровища и да възроди автентичните български занаяти и фолклор.

Демонстрации и работилници по автентични занаяти на открито, изложби, кинопрожекции, богата музикална програма и дискусии на екологични и образователни теми – всичко това се преплита в една своебразна шевица с център красивата „Чирпанлиева къща“ – етнографски музей и паметник на културата от местно значение. Ключ в програмата са също традиционния базар на занаятите, възстановка на ритуал Розоварене и фестивалното издание на образователната игра „Да открием богатство“.

Шипка Фест е чудесна възможност да откриете нови и интересни места като Музея на Залесяването, Художествена галерия „Христо Песев“ или тракийските гробници в района – културно наследство със световна значимост.

Шипка Фест се организира от НЧ „Светлина – 1861“ гр. Шипка и Фондация Отворен Интелект „Оупън Майнд“ и трансформира всяка година историческото градче в модерно културно-туристическо средище.

Подобни събития
Разгледайте